Du er her

  • Hjem
  • /
    Krass kritikk mot Statens vegvesen i strid om verksteder

Krass kritikk mot Statens vegvesen i strid om verksteder

LITT AV HVERT: I en strid om bilverksteders rolle går Norges Bilbransjeforbund (NBF) ut med krass kritikk mot Statens vegvesen, som i NBFs vurdering setter trafikksikkerheten i fare.

 

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Kritikken fremkommer i en nyhetsmelding i dag fra NBF.

Der uttaler Stig Morten Nilsen, adm. direktør i forbundet, at «i forbindelse med revisjon av verkstedforskriften har NBF forgjeves forsøkt å få Statens vegvesen til å forstå hvor avgjørende det er at arbeid som er definert som godkjenningspliktig, kun får utføres av godkjent verksted.»

NBF skriver, uten at ordene er tillagt Nilsen, at «mangelen på trafikksikkerhetsambisjoner i reguleringene av verksteder og EU-kontroll vil gi flere hardt skadde og drepte i trafikken.»

«Dette er næringspolitikk», svarer Vegvesenet

I en umiddelbar kommentar til Samferdsel sier avdelingsdirektør Henning Harsem i Statens vegvesen:

«At Norges Bilbransjeforbund vil ha en regelendring som fratar folk muligheten til å gjøre enkle reparasjoner selv og tvinger de til et verksted, er ikke overraskende. Dette er næringspolitikk.»

Harsem tilføyer at «som før vil bileiere ha mulighet til å utføre arbeid på eget kjøretøy i den kommende verkstedsforskriften. Vi legger opp til det samme regelverket på dette området som gjelder i dag.»

Et «handlingslammet» Vegvesen

I dagens nyhetsmelding skriver NBF at Statens vegvesen «er handlingslammet og det gjør veiene våre farlige. I tillegg tilrettelegger handlingslammelsen for arbeidskriminalitet.»

Forbundet forklarer «arbeidskriminalitet» med at Vegvesenet i praksis vil «oppmuntre til svart og uautorisert arbeid.»

Revidert forskrift skal ut på høring

Bilverkstedene og EU-kontrollen er blant det som reguleres av verkstedsforskriften, som nå er under revisjon.

Avdelingsdirektør Harsem i Vegvesenet sier til Samferdsel at et utkast til forskrift vil bli sendt ut på en bred høring på nyåret og at en revidert forskrift er ment å tre i kraft 1. juli neste år.

«Vi har i dag verdens beste trafikksikkerhet på norske veier», sier Harsem. «Den kommende revisjonen inneholder ingen endringer fra dagens regelverk som får følge for sikkerheten. På dette området vil reglene være det samme som før.»

Et NHO-tilsluttet forbund

Norges Bilbransjeforbund (NBF) er en landsdekkende interesseorganisasjon for nybilforhandlere og verksteder. Forbundet er tilsluttet NHO som bransje- og arbeidsgiverorganisasjon.

 

 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS