Du er her

  • Hjem
  • /
    Mer testing av selvkjørende minibusser i Oslo

Mer testing av selvkjørende minibusser i Oslo

LITT AV HVERT: Ett nytt skritt i retning mer omfattende Oslo-bruk av selvkjørende minibusser ble tatt da slike busser i dag ble satt i prøvetrafikk mellom Christiania Torv og Vippetangen.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Bak prøvetrafikken står Ruter, administrasjonsselskapet for kollektivtrafikken i hovedstadsområdet, samt Statens vegvesen og Bymiljøetaten i Oslo.


De tre har tidligere satt i gang tilsvarende prøvetrafikk langs Akershusstranda og på Nedre Bekkelaget. Den langs Akershusstranda blir nå avviklet.


Den nye strekningen går gjennom flere lysregulerte kryss og følger i stor grad Kongens gate mellom Christiania Torv og Vippetangen.


«Vi har mye å lære om hvordan selvkjørende kjøretøy kan fungere i samspill med eksisterende infrastruktur langs veiene i hovedstadsregionen», sier Vibeke Harlem, leder for mobilitetstjenester i Ruter.


«For at selvkjørende kjøretøy skal bli en attraktiv mobilitetsløsning i fremtiden må vi prøve dem ut i ulike omgivelser med ulik kompleksitet», tilføyer hun.


Harlem sier at hovedformålet i denne omgang er å innhente erfaring med V2X-teknologi, som går ut på at kjøretøy og veiinfrastruktur kommuniserer direkte med hverandre og utveksler informasjon fortløpende.


Planen er at den nye traseen skal betjenes av tre minibusser fire dager i uken og at prøvekjøringen skal foregå i rundt fire måneder.


Arild Hermstad, byråd for miljø og samferdsel i Oslo, sier at «vi vet ikke når selvkjøringsteknologien får sitt store gjennombrudd og selvkjørende biler for alvor begynner å rulles ut på norske veier, men når den dagen kommer, skal Oslo være forberedt.»
 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS