Du er her

Norge, Europas suverene elbilnasjon

Hver tredje elbil som ble solgt i Europa i 2014, ble solgt i Norge, kan Bilnytt.no fortelle.

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

TeslaTotalt ble det solgt 144 212 nye personbiler i Norge i fjor - noe som er 1,1 prosent av det europeiske personbilmarkedet. Men når det gjelder elbiler, er Norges andel gigantisk: 31 prosent. Totalt ble det solgt 58 244 elbiler i Europa, hvorav 18 090 var norske, forteller Bilnytt med henvisning til tall fra ACEA, organisasjonen til de europeiske bilprodusentene.

De største elbil-nasjonene, målt i antall solgte biler, er Norge (18 090) foran Frankrike (10 561), Tyskland (8522) og Storbritannia (7416). Men når det er snakk om markedsandeler, er Norge i en særklasse - elbilandelen i Frankrike var bare 0,6 prosent mens den i Tyskland og Storbritannia var 0,3 prosent - som også var elbil-andelen totalt i EU.

Når det gjelder ladbare hybridbiler, ble det totalt solgt 39 547 personbiler i Europa, hvorav 1677 ble solgt i Norge.  

 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS