Du er her

  • Hjem
  • /
    Norsk satsing på produksjon av elbilbatterier

Norsk satsing på produksjon av elbilbatterier

LITT AV HVERT: Et nytt norsk selskap – drevet frem av Miljøstiftelsen Bellona, energileverandøren Agder Energi og investoren Bjørn Rune Gjelsten – satser på en industrietablering for produksjon og internasjonalt salg av elbilbatterier, ifølge en pressemelding fra Agder Energi i dag.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

 

Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) er blant dem som ser med entusiasme på prosjektet.

«Batteriproduksjon kan skape nye, grønne arbeidsplasser og flere eksportbein å stå på for norsk økonomi», sier NHOs adm. direktør Ole Erik Almlid.

Gjelsten, tung investor i prosjektet ved siden av Agder Energi, ser for seg at batteriproduksjon raskt vil vokse til å bli en global storindustri.

«Norge har et dobbelt konkurransefortrinn fordi vi allerede har prosessindustri i verdensklasse og fordi vi har tilgang til ren energi og sterke forskningsmiljøer», sier Gjelsten.

Steffen Syvertsen, konsernsjef i Agder Energi, sier at «dersom Norge klarer å ta 2,5 prosent av det europeiske battericellemarkedet, vil det ifølge SINTEF gi rundt 10 000 nye arbeidsplasser.»

Dagens pressemelding gir ingen detaljer om hverken investeringsbeløp, industrilokalisering eller timeplan.

Den forteller imidlertid at initiativet til satsingen, i regi av et selskap som kalles Morrow Batteries, opprinnelig kommer fra Frederic Hauge, frontfigur i Miljøstiftelsen Bellona – og at Bellona vil ha en mindre eierandel i selskapet.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS