Du er her

  • Hjem
  • /
    Nytt tiltak for bedre trafikksikkerhet

Nytt tiltak for bedre trafikksikkerhet

LITT AV HVERT: Organisasjonen MA – Rusfri Trafikk er blant dem som gleder seg over grønt lys fra Stortinget for rettsmedisinsk obduksjon av alle som omkommer i den norske veitrafikken.

 

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Dette vil gi samfunnet verdifull kunnskap til bruk i trafikksikkerhetsarbeidet, poengterer organisasjonen, som de seneste årene har vært pådriver for obduksjonsordningen.

MA – Rusfri Trafikk beskriver nyheten som en «milepæl for norsk trafikksikkerhet».

Organisasjonen viser til at ekspertuttalelser når den skriver at «selv om årsaken skyldes en ulykke, vil resultatet av en obduksjon fortsatt være viktig for samfunnet, da en obduksjon av den drepte kan gi kunnskap om det som skjedde i forkant av ulykken.»

Hittil er rundt halvparten av trafikkomkomne blitt redusert, anslår organisasjonen, som forklarer at det har skjedd når det er blitt funnet nødvendig i etterforskningssammenheng.

Elisabeth Fjellvang Kristoffersen, generalsekretær i MA – Rusfri Trafikk, sier at «obduksjon vil eliminere mørketall når det gjelder ruspåvirket kjøring som ulykkesårsak. Det er viktig med en pålitelig statistikk for å kunne forebygge og hindre ruskjøring.»

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS