Du er her

  • Hjem
  • /
    Omfattende reduksjoner av maksfarten i Sverige

Omfattende reduksjoner av maksfarten i Sverige

LITT AV HVERT: Veistrekninger på i alt 1200 km i Sverige skal før årets utløp skiltes med nye fartsgrenser, og det dreier seg for det meste om senket maksfart, melder Trafikverket.

 

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

På 1100 km vei skal maksfarten senkes. I all hovedsak dreier det seg om reduksjoner fra 90 km/t til 80 km/t, mens maksfarten på enkelte strekninger skal ned fra 110 til 100 km/t eller fra 100 til 80 km/t.  

Bare på 90 km vei skal maksfarten øke, fra 90 til 100 km/t.

Trafikverket skriver i en nyhetsmelding at maksfartforandringene er blant mange tiltak som skal bidra til færre omkomne og hardt skadde i trafikken.

De nær forestående omskiltingene er en følge av vedtak som Trafikverket fattet for et par dager siden.

På lengre sikt er det snakk om langt flere omskiltinger: Trafikverket skriver at over 4000 km vei skal skiltes om til lavere fart frem til år 2025, mens rundt 1200 km vei samtidig skal skiltes om til høyere fart.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS