Du er her

  • Hjem
  • /
    Russisk-norsk veifornyelse

Russisk-norsk veifornyelse

Spente tider mellom øst og vest på høyeste politiske plan har ikke forhindret russere og nordmenn fra å oppgradere veiforbindelsen E105 mellom Murmansk og Kirkenes. I dag ble den oppgraderte veien offisielt åpnet.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Sergej Aristov, russisk visetransportminister, og Ketil Solvik-Olsen, norsk samferdselsminister, var frontfigurer under åpningsseremonien.

«Prosjektet er et resultat av samarbeid mellom veimyndighetene fra begge land over flere tiår og er et konkret uttrykk for nordområdesatsing og brubygging mellom naboene i grenseområdet», skriver Solvik-Olsens departement i en pressemelding.

Prosjektet omfatter oppgradering av 17 km vei på russisk side og 10 km vei på norsk side.

Solvik-Olsen selv sa under åpningen at «dette er en stor dag for alle dem som bruker denne veien i sin hverdag», og han tilføyde:

«Samtidig er det en håndfast bekreftelse på at vi har gjensidig interesse av å utvikle det grensekryssende samarbeidet og legge til rette for økt folk-til-folk-kontakt. Denne oppgraderingen av E105, som begge land har investert i, vil gjøre forbindelsen over grensa både raskere og tryggere.»

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS