Du er her

  • Hjem
  • /
    Skjerpet kamp mot ruspåvirket kjøring

Skjerpet kamp mot ruspåvirket kjøring

I årevis har det vært sterkere fokusering på alkoholpåvirkede sjåfører enn på sjåfører påvirket av ulovlig narkotikabruk og av medisinbruk som medfører at brukeren opptrer ulovlig som fører av motorkjøretøy. Nå blir bildet mer balansert.

Av SAMFERDSEL

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Med virkning fra og med 1. februar er forskriften om faste grenser for andre stoffer enn alkohol oppdatert med nye stoffer, noe samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen ser som en styrking av trafikksikkerhetsarbeidet.

«Norges likebehandling av alkohol og andre rusmidler blir lagt merke til i resten av verden», sier Solvik-Olsen i en pressemelding.

I tillegg til den oppdaterte forskriften, skal et avansert analyseinstrument bidra til å lette arbeidet med å få ruspåvirkede sjåfører bort fra trafikken.

Angående medisinbruk, sier Solvik-Olsen:

«Ikke all medisinbruk er forenlig med bilkjøring. Kontakt fastlegen for å være sikker, eller la bilen stå hvis du er i tvil eller føler deg syk, sliten eller uskikket til å kjøre.»

 

 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS