Du er her

  • Hjem
  • /
    Storebror ser feilparkeringen

Storebror ser feilparkeringen

En bil står parkert i et bussfelt. Den blir fanget opp av et kamera. En operatør i et kontrollsenter ser på sin skjerm hva kameraet ser …

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Et kamera som avslører feilparkering i Toulouse. Foto: Stl. Operatøren zoomer inn på den feilparkerte bilens registreringsskilt, lar det gå tre minutter for å gi bileieren en sjanse – og sørger så for at bileieren får tilsendt et gebyr i posten.

Storebror ser deg – ved hjelp av stadig bedre kameraer, på stadig flere steder her og der i verden, eksempelvis i den sydfranske storbyen Toulouse.

Den er blant flere franske byer der kameraer nå avslører feilparkeringer, slik at bileiere relativt enkelt og greit kan bli ilagt gebyr.

Avisen Dépêche du Midi beretter at 102 kameraer av den aktuelle typen er på plass rundt omkring i det sentrale Toulouse og at de døgnet rundt i ukens syv dager avslører feilparkeringer i bussfelt, på fortau, i fotgjengerfelt, i felt merket for varelevering, i sykkelfelt, foran garasjeporter …

Gebyrene lyder ifølge avisen på henholdsvis 17 euro, 35 euro og 135 euro – avhengig av i hvilken grad feilparkeringen blir vurdert som sjenerende for andre.

En representant for overvåkingssystemet poengterer overfor avisen at operatørene i sentralen konsentrerer seg om nettopp feilparkeringer, at det ikke er deres hovedoppgave å gripe inn mot annet som kameraene måtte avsløre, eksempelvis kjøring på rødt lys og overskridelse av fartsgrenser.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS