Du er her

  • Hjem
  • /
    Syv trafikkomkomne i april

Syv trafikkomkomne i april

LITT AV HVERT: Syv mennesker omkom i veitrafikken her i landet i april, ned fra 13 trafikkomkomne i april i fjor, ifølge foreløpige tall i dag fra Trygg Trafikk.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

 

April i år var den første hele måneden med koronatiltak i Norge.

Trygg Trafikk ser at koronatiltakene har medført redusert bilkjøring, men tar det ikke for gitt at nedgangen i antall omkomne fra april i fjor er en følge av tiltakene.

«Vi kan ikke utelukke at mindre trafikk har påvirket ulykkestallene», sier seniorrådgiver Bård Morten Johansen i Trygg Trafikk. «Men vi ser at ulykkestallene for april dessverre ikke er vesentlig lavere sammenlignet med de siste fem årene. Det var nok heller april i fjor som var en særlig stygg ulykkesmåned.»

Av de foreløpig syv registrerte omkomne i april i år var tre bilførere, én motorsyklist, to fotgjengere og én syklist.

«Det er mange som sykler, jogger eller går tur for tiden. Og med færre biler på veien, er det økt risiko for at flere råkjører. Det kan skape farlige situasjoner også for de myke trafikantene», sier Johansen.

Trygg Trafikks statistikk viser at det i perioden januar–april i år var to flere trafikkomkomne enn i tilsvarende periode i fjor.

 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS