Du er her

  • Hjem
  • /
    Uavhentete ladepunkt-penger

Uavhentete ladepunkt-penger

LITT AV HVERT: Et drøyt år etter at den britiske regjeringen fristet lokale myndigheter rundt om i Storbritannia med 4,5 millioner pund til etablering av gatebaserte ladepunkter for elbiler, står pengepotten så godt som urørt.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Transportdepartementet finner den labre interessen for tilbudet «ekstremt skuffende» og har nå sammen med andre sentrale myndigheter sendt ut en anmodning om å få flere søknader.

Tilbudet går på at lokale myndigheter kan få dekket opptil 75 prosent av kostnadene til innkjøp og montering av ladepunkter i gatene.

Departementet poengterer at millioner av briter er avhengige av å nattparkere bilen i gaten, med den følge at mangel på ladepunkter der forhindrer mange fra å «slutte seg til elbil-revolusjonen.»

Den tilbudte pengepotten er stor nok til etablering av tusener av ladepunkter, ifølge departementet.  

Pengepotten inngår i en serie av tiltak som skal bidra til å nå det regjeringsoppsatte målet om å gjøre slutt på salget av nye bensin- og dieseldrevne personbiler og varebiler i Storbritannia innen 2040.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS