Du er her

  • Hjem
  • /
    Veikostnader under lupen

Veikostnader under lupen

Kostnadene har vist tendens til å løpe løpsk i store veiprosjekter, og samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen er blant dem som reagerer på det.

 

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Ministeren har bedt Statens vegvesen opprette en ekspertgruppe for kvalitetssikring av kostnadsstyringen i slike prosjekter.

Ifølge hans departement skal gruppen blant annet kunne settes inn «for å se nærmere på veiprosjekter som har hatt betydelige kostnadsøkninger i tidlige utrednings- og planleggingsfaser.»

Solvik-Olsen selv viser til «rekordhøye bevilgninger til bygging og vedlikehold av infrastruktur» og sier at styrket kostnadskontroll skal sikre at «vi får mest mulig infrastruktur igjen for pengene.»

I første omgang er veivesenet blitt bedt om at ekspertgruppen ser nærmere på prosjektet E16 Slomarka–Herbergåsen–Nybakk, som går gjennom fylkene Akershus og Hedmark og ifølge departementet har vist «betydelige kostnadsøkninger.»

 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS