Du er her

Statistikktips: Færre yrkesreiser med fly og flere kvinner i luften!

Det har i de seneste årene vært en klar nedgang i antallet yrkesreiser med fly, både innenlands og til og fra utlandet. Samtidig er det en tendens til at en stadig større andel av flypassasjerene er kvinner

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Av Arne Rideng

Mens 61 prosent av de innenlandske flyreisene i 1998 var reiser i forbindelse med arbeidet, har andelen sunket til 52 prosent i 2003. Etter som tallet på flyreiser innenlands var om lag 10,3 millioner i begge årene, innebærer dette at det var 800 000 færre forretningsreiser med fly i 2003 enn fem år tidligere. Dette er en viktig årsak til dårligere inntjening for flyselskapene.

Den samme tendensen gjør seg gjeldene også for utenlandstrafikken. Andelen yrkesreiser er gått ned fra 60 prosent i 1998 til 44 prosent i 2003. Selv om utenlandstrafikken med rutefly har vokst med 19 prosent i denne femårsperioden, innebærer det likevel en betydelig absolutt nedgang for forretningstrafikken (13 prosent). Chartertrafikken til utlandet har bare hatt en beskjeden vekst de siste fem årene. Dette skyldes blant annet at det er opprettet mange nye ruteforbindelser til steder som tidligere bare ble dekket av charterfly.

Andelen flyreiser som foretas av kvinner har økt jevnt og trutt i løpet av de siste 20 årene. Dette skyldes at andelen kvinner på yrkesreiser har økt, men veksten i fritidsreisene, der kvinner tradisjonelt har vært sterkt representert, har også hatt stor betydning. I 2003 ble fire av 10 flyreiser foretatt av kvinner.  

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS