Du er her

Kjønnsbalanse på TØI-kurset

Alberte Marie Ruud og Trine Hagen påpeker i forrige nummer av Samferdsel en skjev kjønnsbalanse blant foreleserne på TØI-kurset som går av stabelen 20.–24. april. Kritikken er berettiget.

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

DebattFaksimileDet er ulike grunner til at det er færre kvinnelige forelesere i år enn tidligere, men dette er absolutt ikke noen ønsket trend og vil bli rettet opp til neste år.

 

Det er ulike grunner til at det er færre kvinnelige forelesere i år enn tidligere, men dette er absolutt ikke noen ønsket trend

Vi kan imidlertid fortsatt love deltakerne et godt kurs. En viktig grunn er at programmet både har kontinuitet og fornyelse i seg, basert på en grundig evaluering fra tidligere deltakere.

Hvert foredrag evalueres, og vi spør også om hvor fornøyd deltakerne er med kurset totalt sett, med svaralternativene bra, middels og dårlig. I 2014 ga samtlige som leverte inn evalueringen (26 stykker) kurset topp score.

I skrivende stund, 1,5 måneder før påmeldingsfristen går ut i slutten av februar, er det det 29 påmeldte til kurset og kun noen få plasser ledig. Det betyr at interessen kanskje er større enn noen gang. Dette skyldes selvfølgelig i hovedsak veldig kompetente forelesere – og neste år vil det igjen være flere kvinner blant dem.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS