Du er her

  • Hjem
  • /
    Ikke plass på bussen …

Ikke plass på bussen …

LITT AV HVERT: Store arrangementer setter press – noen ganger et vel stort press – på kollektivtransporten. Tusenvis av besøkende skal fraktes til og fra arrangementet, gjerne på et veinett som er sprengt.

 

Av Otto von Münchow (tekst og foto)
Frilansjournalist, Bergen

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

I et innlegg i Bergens Tidende beskriver bussjåfør Kim Bjarte Namtveit sin frustrasjon over ikke alltid å kunne gi publikum et tilfredsstillende tilbud når det avvikles store arrangementer. Namtveit bruker Fjordsteam, som fylte opp Bryggen i Bergen med gamle fjordabåter og andre veteranfartøyer, som eksempel.

Folkefesten gikk over en helg i august og trakk tusenvis av publikummere. Men det ble ikke satt inn ekstra kollektivavganger. De vanlige helgeavgangene måtte ta unna alle som ville benytte kollektivtransport. Og det var en fysisk umulighet, skriver Namtveit.

Han får ofte spørsmål om hvorfor ikke Tide setter inn flere busser når det er så mange som reiser til og fra arrangementer som Fjordsteam. Tide er transportselskapet som kjører bussene i Bergen på vegne av Hordaland fylkeskommune.

For Namtveit bunner problemet i anbudsordningen. Tide får tildelt en ramme av Hordaland, og hvis det skal settes inn ekstra avganger, taper selskapet penger.

Han etterlyser mer ressurser fra fylket, kommunen og arrangører under større arrangementer – og ikke bare de aller største, som sykkel-VM.

Fylkesdirektør for samferdsel i Hordaland, Håkon Rasmussen, bekrefter at fylket går inn med ekstra ressurser til kollektivavviklingen under store arrangementer som sykkel-VM i fjor sommer. Det samme gjøres hver eneste 17. mai. Og når Bergen skal arrangere Tall Ships Races i juli neste år, vil det mest sannsynlig igjen bli et økt kollektivtilbud.

– Dette er spesielle arrangementer, men vi kan ikke gå inn med ekstra ressurser og planlegge et spesielt rutetilbud hver gang det skjer noe på Bryggen eller når det er konsert på Koengen, sier Rasmussen til Samferdsel. – Dette er veldig krevende for organisasjonen.

Det er når byen stenges ned for store arrangementer at det er aktuelt for fylket å tilføre ekstra ressurser. Fylket er da avhengig av et godt samarbeid med arrangørene.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS