Du er her

  • Hjem
  • /
    Nye «fartsfeller» virker

Nye «fartsfeller» virker

NYHET: De nye fartsdemperne som testes ut i Bergen, og som er blitt omtalt i Samferdsel, har fått kjørt seg siden de ble satt i drift 18. desember i fjor.

Av OTTO VON MÜNCHOW (TEKST OG FOTO)
Frilansjournalist, Bergen

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Én fartsdemper er montert i hver fartsretning på en av de viktigste innfartsårene i Bergen. De fungerer som «fartsfelle» ved at en nedfellbar stålkasse blir felt ned hvis et kjøretøy kjører over fartsgrensen.

Ifølge Bergens Tidende er «fartsfellen» i retning fra sentrum frem til 12. januar blitt aktivert mellom 112 og 329 ganger daglig. Totalt i samme periode passerte 71 700 kjøretøy.

For «fartsfellen» i retning mot sentrum er tallene lavere: Den er blitt aktivert mellom 17 og 133 ganger hver dag i perioden 18. desember–12. januar. Totalt i samme periode var det 87 450 kjøretøy som passerte denne fartsdemperen.

Tallene innebærer at fartsdemperne er utløst flere tusen ganger på 26 dager. 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS