Du er her

Debatt

Skivebom og skivebom, hr. Hoksrud

Hovedpoenget i min kronikk i Samferdsel nr. 8 var at det kan være flere forklaringer til norske vegprosjekts svake lønnsomhet enn utilstrek­kelige nytte-kostnadsanalyser. I sin kommentar i nr. 9trekker Bård Hoksrud fram kostnadene ved motorvegbygging i Danmark, noe som overhodet ikke var berørt i min kronikk

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Lasse Fridstrøm er instituttsjef ved Transportøkonomisk institutt (TØI)

 

AV LASSE FRIDSTRØM

Lasse Fridstrøm kommenterer Bård Hoksruds debattinnlegg i forrige utgave av Samferdsel

 

 

 

Det minner meg likevel på en av vårt syd­lige nabolands mange kvaliteter, nemlig den geniale dikteren Piet Hein, som har avle­vert følgende gruk:

En yndet form for polemik

består i det probate trick,

at dutte folk en mening på

hvis vanvid alle kan forstå.

Hagen-utvalgets forslag vil føre til at de fleste vegprosjekt framstår som mer lønnsomme. Det vil sannsynligvis bety at analysene får større legitimitet. Det er bra. Men lønnsomhetsforbe­dringene vil gjelde mer eller mindre ’over hele fjøla’. Rangeringen mellom ulike vegprosjekt vil i liten grad bli endret.

Det er selvsagt ikke slik at TØI stritter imot forbedringer i kunnskapsgrunnla­get for samfunnsøkonomiske analyser. Tvert imot. Jeg tør si at TØI gjennom de siste par tiår har levert nokså vesentlige bidrag til slike forbedringer. Det betyr selvsagt ikke at alle mulige forbedringer allerede er gjort. Ved å stemme fram økte bevilgninger til forskning om samferdsel generelt og om mernytte spesi­elt kan Hoksrud bidra vesentlig til et forbedret beslutningsgrunnlag.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS