Du er her

Tilrettelegging for sykling:

Om å føle seg velkommen...

Sykling er, som mange vet, ikke noe ukjent fenomen i Nederland. Der brukes sykkelen til det meste, og det legges til rette for at man skal kunne bruke den til det meste.

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Foto. SykkelparkeringLeiden er Nederlands eldste universitetsby (siden 1575), og midt i byens gamle sentrum ligger det store varehuset V&D. I denne delen av byen er biltilgjengeligheten minimal – parkeringsmulighetene er bortimot ikke-eksisterende – men sykkeltilgjengeligheten er desto bedre. Det sykles og sykkelparkeres over alt i en slags rolig harmoni med noen biler, noen busser og mange gående.

Men det kan også bli for mange sykler når de også må parkeres – noe sentrum unektelig bærer preg av.

Foto. Sykkelparkering

V&D vil ikke bidra til å forsterke dette sykkelparkeringskaoset. Men de er veldig klar over at også deres mange kunder kommer syklende, og for at det ikke skal være noen tvil om at syklistene er velkomne til handel, er den røde løperen rullet ut – helt bokstavelig!

Mer fra skribenten(e)

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS