Du er her

Statistikktips: Flere drosjer, men trafikken går ned

Antallet drosjer økte markert i perioden 1999 – 2002, men drosjekjøringen økte ikke tilsvarende. Trafikken gikk tvert imot ned.

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Av Arne Rideng

Ved inngangen til 2004 var det registrert nesten 8 000 drosjer her i landet. Om lag 7 000 av disse var personbiler, de øvrige var minibusser. Praktisk talt alle minibussene bruker diesel som drivstoff, mens sju av ti drosjeregisterte personbiler gjør det samme. Gjennomsnittsalderen for drosjene er tre og et halvt år, men over halvparten av drosjene er tre år eller nyere. Mercedes-Benz er det dominerende merke innenfor drosjenæringen, med 45 prosent av bestanden. De øvrige fordeler seg på mange ulike merker, hvorav Toyota og Volvo er de betydeligste.     

Drosjebestanden i Norge lå lenge på om lag 6 000 biler, men økte markant i perioden 1999–2002. Det har imidlertid ikke vært noen økning av trafikken i disse årene. Figuren viser utviklingen i utkjørte kilometer (trafikkarbeid) og utviklingen i drosjebestanden i perioden 1995–2003. Utviklingen i de nominelle drosjetakstene er også tegnet inn på figuren. I perioden 1995–2003 økte drosjetakstene med 43 prosent, mens konsumprisindeksen i samme periode steg med 20 prosent.

For dem som er interesserte i flere tall om drosjenæringen, henvises det til Norges taxiforbunds internettsider www.nortaxi.no.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS