Du er her

Nr 9 - November 2002

  • Norsk luftfart: Konkurranse – monopol – konkurranse - ?

    Norwegian har angrepet SAS-monopolet. Men vil Norwegian klare seg - eller er det bare et tidsspørsmål før SAS igjen er i monopolsituasjon i luften? Forsker Jon Inge Lian går i denne artikkelen gjennom utviklingen i norsk luftfart etter at Color Air gikk konkurs, og reflekterer ut fra foreliggende teori og empiri om hva som kan tenkes å skje framover.
  • Mangelfull infrastruktur skaper problemer for næringslivet

    Køproblemer i vegnettet rundt de største byene og dårlig vegstandard er et betydelig  infrastrukturproblem for næringslivet i Norge. Også innen jernbanetransport og sjøtransport registreres det mangler. Næringslivet bruker store ressurser for å kompensere for manglende transportinfrastruktur. Dette  fremgår det av en ny stor undersøkelse utført ved Transportøkonomisk institutt.

  • Danskene strømmer til førerløs metro

    Københavnerne ser ut til å  trykke den nye førerløse metroen til sitt bryst. Allerede første uken etter åpningen 20. oktober, fraktet den omkring 50.000 passasjerer om dagen. Riktignok var det 10.000 færre reisende enn prognosene, men så kjører da også metroen foreløpig kun med halv kapasitet.
  • Tweets

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS