Du er her

  • Hjem

NYHETER

  • Hareides satsing på en smartere transportplan

    Annerledes NTP. Bildet bak ham sier mye om hva samferdselsminister Knut Arild Hareide, her under dagens møte med pressen, tenker seg om kommende Nasjonal transportplan (NTP). Foto: F. Dahl

    NYHET: Dramatiske kostnadsøkninger i store prosjekter, en lynrask teknologiutvikling og mye koronaskapt uvisshet om fremtidens behov og økonomi … Dette bidrar til at samferdselsminister Knut Arild Hareide ser for seg en annerledes satsing på samferdselsprosjekter enn mange hittil har tatt for tilnærmet gitt.

  • Den farlige farten

    Kampanje mot farlig fart. «For høy fart var medvirkende årsak i 4 av 10 dødsulykker i 2019», skriver Statens vegvesen. Illustrasjon: Utsnitt av kampanjebilde, Statens vegvesen

    NYHET: Ved lanseringen av en ny kampanje mot fartsovertredelser i veitrafikken anslår Statens vegvesen at 24 menneskeliv ville vært spart i fjor hvis alle alltid hadde overholdt fartsgrensene i Norge. 

  • Hydrogendrevet tog på østerrikske spor

    Hydrogendrevet tog. Hydrogentog klart for passasjertrafikk i Østerrike. Foto: Alstom

    NYHET: I en tid da hydrogen som drivstoff i mange sammenhenger er i skuddet, melder togprodusenten Alstom at et hydrogentog i de kommende par månedene skal benyttes i passasjertrafikk i Østerrike.

  • Selvkjørende tog i vente på Moskvas ringjernbane

    Automatiserte persontog. Moscow Central Ring, der automatisk kjøring forberedes. Foto: Mos.ru

    NYHET: Persontog på den 54 kilometer lange jernbanelinjen som går i ring rundt det sentrale Moskva ventes å kunne bli selvkjørende neste år, melder Railway Gazette International.

  • Utslippsfri mobilitet …

    NYHET: Den EU-arrangerte European Mobility Week, i Norge kalt Europeisk mobilitetsuke og koordinert av Statens vegvesen, ble innledet i dag og skal vare til og med kommende tirsdag.

  • Et nytt E6-landemerke i nord

    Tana bru. En ikke veldig stor bro, men ifølge Statens vegvesen kanskje en av landets vakreste. Illustrasjon: Klipp fra video signert ZENISK/Statens vegvesen

    NYHET: Trafikken er i gang over den nye Tana bru, som er blitt litt av et landemerke langs hovedåren E6 helt nordøst i Norge. 

  • Fallende bominntekter, veiprising aktuelt

    NYHET: I en tid da bompengeinntektene faller markant som følge av stadig flere elbiler med bompengefritak, blir et fremtidig veiprisingssystem på nytt løftet frem som en mulig smart erstatning for dagens bomsystem.

  • Koronadrevet netthandel

    NYHET: Posten Norge-konsernet melder om en kraftig og utvilsomt koronadrevet økning i sitt antall leverte pakker som folk har bestilt via nettet.

  • En pandemi-fleksibel metro

    NYHET: Et britisk designfirma har lansert et konsept for metrovogner som raskt kan ominnredes slik at passasjerer ledes til å holde avstand fra hverandre og dermed unngå smitte under fremtidige pandemier.

  • Domstol i Berlin forbyr pop-up-sykkelveier

    NYHET: Forvaltningsdomstolen i Berlin godtar ikke de midlertidige pop-up-sykkelveiene som ble anlagt på forsommeren som et tiltak mot koronapandemien. Det foreligger «alvorlig tvil» om de er lovlig anlagt, heter det i en dom som ble avsagt mandag.


     

  • Tweets

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS