Du er her

 • Hjem

NYHETER

 • Flere fjernstyrte lufthavner

  Fjernstyrte flytårn. Hasvik lufthavn sett fra fjernstyringssenteret i Bodø. Foto: Avinor Flysikring

  NYHET: Luftfartstilsynet har godkjent overføring av flytårndriften ved lufthavnene Hasvik og Berlevåg til det nylig åpnede fjernstyringssenteret i Bodø, melder Avinor, den statlige lufthavneieren og leverandøren av flysikringstjenester.

 • Mer sniking blant hordalendinger i koronatiden

  Sniking på buss og bane. Under koronaen har Skyss registrert mer sniking på Bybanen og busser.

  NYHET: Ifølge Skyss sniker langt flere på kollektivtransport under koronapandemien. Tall fra andre kvartal i 2020 viser at én av fire ikke løste billett.

 • Statlig redningsplanke for pengeslukende Rogfast

  E39 Rogfast. Et av de planlagte tunnelinnslagene til det 26 km lange tunnelsystemet Rogfast. Illustrasjon Statens vegvesen / Cowi as

  NYHET: Etter over et års usikkerhet omkring fremtiden for det rekordstore veitunnelprosjektet E39 Rogfast, går regjeringen inn for å få det gjennomført ved hjelp av en statlig redningsplanke.

 • Et innledende grønt lys for Boeing 737 MAX

  Katastrofeutsatte Boeing 737 MAX. Boeing 737 MAX, flytypen som ventelig snart vil komme i kommersiell fart igjen. Illustrasjon: Boeing

  NYHET: USAs luftfartstilsyn ga i dag en grunnleggende tillatelse som betyr at den katastrofeutsatte flytypen Boeing 737 MAX ventelig i løpet av få måneder blir klarert for kommersielle flyvninger igjen.

 • Trygg Trafikk advarer mot svekket trafikkpoliti

  Svekket trafikkpoliti? «Det kanskje ikke alle vet, er at UP også avdekker mye annen kriminalitet når de er ute på veiene våre», skriver Trygg Trafikk-sjefen. Illustrasjonsfoto: Trygg Trafikk

  NYHET: Trafikksikkerheten vil bli svekket hvis regjeringen gjør alvor av tanker om å fordele Utrykningspolitiets (UPs) ressurser på politidistriktene, advarer Trygg Trafikk-direktør Jan Johansen.

 • Elektrifisert distribusjon

  Elektrisk distribusjon. Det er etter hvert blitt mange elektriske distribusjonskjøretøyer å se i Norge. Nå skal de få følge av 300 nye, av typen som her vises frem. Foto: Amedia.

  NYHET: Amedia Distribusjon – distributør av aviser og andre produkter – melder at selskapet i de kommende måneder skal ta i bruk 300 små elektriske kjøretøyer.

 • Lang vei tilbake til gamle tider for luftfarten

  Korona og europeisk luftfart. «Et katastrofalt bilde for luftfartsbransjen», sier Eurocontrol-sjefen om den nye prognosen. Illustrasjonsfoto: F. Dahl

  NYHET: Tidligst i 2024, og kanskje først flere år senere, vil luftfarten i Europa være tilbake på aktivitetsnivået den var på i før-korona-året 2019, ifølge en ny prognose fra Eurocontrol, organisasjonen som arbeider for maksimal sikkerhet i europeisk luftfart.

 • Statlig drahjelp til gjenvinning av elbil-batterier

  Elbil-batterier. Enova ser en utfordring i at batteriteknologien er avhengig av materialer det er knapphet på, og at utvinningen av disse materialene medfører klimagassutslipp. Illustrasjon: Natalya Kudritskaya /Scandinavian Stockphoto

  NYHET: Det Fredrikstad-baserte pilotanlegget som med ny teknologi og på klimavennlig vis skal gjenvinne materialer fra brukte elbil-batterier får 43,5 millioner kroner i statlig drahjelp.

 • En mulig sammenslåing av store forskningsaktører

  Tett samarbeid, sammenslåing eller fortsatt hver for seg? Fire forskningsinstitusjoner har som mål å konkludere innen 1. juli. Illustrasjon: Andrei Krauchuk /Scandinavian Stockphoto

  NYHET: Fire norske forskningsinstitutter – NGI, NILU, NIVA og IFE – vurderer å slå seg sammen, forklart med at de alle har aktiviteter knyttet til klima, energi, miljø og bygging av infrastruktur. 

 • Lastebilfolket ber om klarere koronaregler

  Veitransport i koronatiden. «Når danskene får det til, er det ingen grunn til å tro at ikke vi også skal kunne gjøre det», sier NLF-sjef Geir A. Mo. Foto: Stein Inge Stølen

  NYHET: Norges Lastebileier-Forbund (NLF) har bedt samferdselsministeren om at myndighetene snarest utarbeider en veileder for hvordan transportnæringen skal tolke og håndtere koronaregelverket.

 • Tweets

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS