Du er her

NYHETER

 • En ny 7,8 km lang jernbanetunnel

  En ny Ulriken jernbanetunnel. Den nye tunnelen er ifølge jernbaneeier Bane NOR den første jernbanetunnelen i Norge med støpt fastspor. Det skal gi mindre vedlikehold og lengre levetid enn spor lagt på pukk og sviller. Illustrasjon: Foto: Bane NOR/Stine Undrum

  NYHET: Den nye ensporede Ulriken jernbanetunnel, som i fremtiden skal brukes sammen med den gamle ensporede tunnelen, ble i dag offisielt åpnet for trafikk.

 • Tøffere tak – 5000 kroner – mot mobilbruk ved rattet

  Kraftig høyere bot. Det kan koste 5000 kroner pluss tre prikker. Illustrasjonsfoto fra SD

  NYHET: Boten for en fører som blir tatt for å bruke mobiltelefon ved rattet skal fra årsskiftet lyde på 5000 kroner, kraftig opp fra nå 1700 kroner, har regjeringen bestemt.

 • Bygging i gang, Fornebubanen skal være klar i 2027

  NYHET: I dag ble anleggsstarten markert, og i 2027 skal den være klar for trafikk – den åtte kilometer lange og tunneldominerte metrostrekningen Fornebubanen mellom Majorstuen i Oslo og Fornebu i Bærum.

 • Et stort tap av containere

  Containerskip i uvær. Etter tapet av containerne, gjorde skipet vendereis og nådde havn i Kobe. Foto: Klipp fra YouTube-video.

  NYHET: Rundt 1800 containere hadde røket i havet og hundretalls andre lå hulter til bulter om bord da et containerskip denne uken søkte havn i Kobe i Japan etter å ha vært utsatt for uvær i Stillehavet., underveis fra China til California.
   

 • Statlig håndsrekning til sjømattransport-tunge veier

  Dårlige fylkesveier. Fylkesvei 828, en av dem som skal få hjelp i de kommende par årene. Foto: Google Maps

  NYHET: Femten fylkesveier rundt om i landet er øremerket for å få statlig støtte på i alt oppunder 200 millioner kroner til utbedringsarbeider, melder Samferdselsdepartementet i dag.

 • Reduserte transportutslipp

  CO2-utslipp fra transport. Jernbanetransporten, vel å merke ingen ruvende transportgren her i landet, sto ifølge SSB for 0,1 prosent av de samlede CO2-utslippene i Norge i fjor. Foto: F. Dahl

  NYHET: Utslippene fra veitrafikk, lufttransport og jernbanetransport var 14 prosent lavere i 2019 enn tilbake i 2010, melder Statistisk sentralbyrå (SSB).

 • Regjeringens tommel opp for smale motorveier

  Smalere motorveier. Jo bredere motorvei, jo mer asfalt, jo mer penger … Illustrasjonsfoto: Knut Opeide/Statens vegvesen

  NYHET: Det kan i ytterste konsekvens dreie seg om sikkerhet kontra kostnader, og regjeringen vektlegger kostnadssiden når den nå vender tommelen opp for Statens vegvesens anbefaling om i noen tilfeller å bygge smale fremfor brede motorveier.

 • Nykomlingen heter … Flyr

  Nytt flyselskap, Flyr. De arbeider med oppbyggingen av Flyr. Fra venstre: Peer Bratlie, Madeleine Rieber Waldjac, Tonje Wikstrøm Frislid, Bjørn Erik Barman-Jenssen, Thomas Ramdahl og Eline Sophie Skogen Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen

  NYHET: To måneder etter nyheten om at et nytt norsk flyselskap var under etablering, frontet av luftfartsmannen Erik G. Braathen, kan selskapet nå skilte med et navn, Flyr.

 • «Blir gjennomført», sier Hareide om skipstunnelen

  NYHET: Mange sa det da dramatikkpregede budsjettforhandlinger var i havn for noen dager siden, og i dag sier samferdselsministeren det samme i en pressemelding, at nå er det klart for bygging av Stad skipstunnel.

 • Kjøretøy ofte involvert i jobb-dødsulykker

  Jobbrelaterte ulykker. Vekselvis store og små kjøretøy har vært involvert i mange dødsulykker på ulike arbeidsplasser. Illustrasjonsfoto: Arbeidstilsynet

  NYHET: Et eller annet slags kjøretøy var i perioden 2014–2019 involvert i rundt halvparten av jobbrelaterte dødsfall i de fire næringene bygg og anlegg, transport og lagring, jordbruk samt industri, ifølge Arbeidstilsynet.

 • Tweets

Ansvarlig redaktør: Flemming Dahl. Mobiltelefon: 986 255 96. Epost: fda@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS