Du er her

NYHETER

 • Norsk satsing på grønn luftfart

  Grønn luftfart. Deltagerne i den nye samlingen ser for seg reduserte utslipp fra luftfarten. Illustrasjonsfoto: F. Dahl

  NYHET: Flyplasseieren Avinor og tre andre norske miljøer går sammen om å opprette et innovasjons- og testsenter som skal fremme utviklingen av bærekraftig luftfart.

 • En samlet dansk sykkel-stemme

  Det danske Cykelrådet. Benny Engelbrecht, transportministeren, ser at det nye rådet kan bidra til å gjøre Danmark til «et enda bedre sykkelland.» Illustrasjonsfoto: VisitDenmark/Thomas Høyrup Christensen - Copenhagen Media Center

  NYHET: Ulike ekspertgrupper og nettverk som har talt syklismens sak i Danmark blir nå samlet i det nye Cykelrådet, melder Vejdirektoratet, som forklarer at dette skal sikre en mer målrettet fokusering på syklismen i landet.

 • Utålmodig venting på et jernbaneløft i Drammen havn

  Kobling av sjø- og jernbanetransport. Det finnes for lengst noen jernbanespor i havneområdet i Drammen, men havneledelsen ser behov for flere. Foto: Drammen havn

  NYHET: Drammen havn har fra flere år tilbake satset på jernbanetransport fra og til kaikanten, men venter nå utålmodig på å få jernbanemyndighetene med seg på bygging av flere jernbanespor i havneområdet. 

 • Det koronadrevne trafikkfallet

  Veitrafikk i koronatiden. Ned, opp, ned … Illustrasjon: Jon Opseth, Statens vegvesen, med Vegtrafikkindeksen 2020 som kilde

  NYHET: Nye tall fra Statens vegvesen viser 6,1 prosent mindre trafikk på veiene i 2020 enn i 2019, grovt forklart med reiserestriksjoner og mye bruk av hjemmekontor i koronatiden.

 • En styrkelse i kampen for fotgjengerfortauet

  Kamp om fortauet. Gert van Waeg, president i International Federation of Pedestrians, nå en alliert for foreningen La oss ta fortauene tilbake. Foto: International Federation of Pedestrians

  NYHET: Fortauet bør være prioritert for fotgjengere, ikke for syklister og elsparkesyklister, mener foreningen La oss ta fortauene tilbake, som nå skilter med å ha støtte fra internasjonalt fotgjengerhold.

 • Kystverket-mann vinner ITS-pris

  ITS-pris. Jon Leon Ervik, prisvinneren. Foto: Kystverket

  NYHET: Styret i foreningen ITS Norway, som fremmer bruk av intelligente transportsystemer, har tildelt ITS-prisen for 2020 til Jon Leon Ervik på vegne av hans avdeling for navigasjonsteknologi og losforvaltning i Kystverket.

 • Kollektivtrafikk ned – gange og sykling opp

  Redusert kollektivtrafikk. Koronatid – mange ledige seter på trikken. Foto: F. Dahl

  NYHET: Antallet kollektivreiser i hovedstadsområdet falt kraftig fra året før i koronatyngede 2020, mens omfanget av gange og sykling viste kraftig økning, bekrefter en oppsummering fra Ruter.

 • En stor biogassdrevet Posten-lastebil

  Biogassdrevet lastebil. Container-lastebilen skal kjøre på flytende biogass. Foto: Posten Norge AS

  NYHET: Posten Norge tar i bruk en biogassdrevet container-lastebil og leverer samtidig ønsker, åpenbart rettet til myndighetene, om flere fyllstasjoner og bompengefritak for biogassdrevne kjøretøyer. 

 • Klart for enda en konkurranse om persontogtrafikk

  Konkurranse om persontogkjøring. Trafikk her på Gøvikbanen, der Vy nå råder grunnen, inngår i den nye konkurransen. Foto: F. Dahl

  NYHET: Togoperatører som vil konkurrere om å få operere lokal og regional persontogtrafikk til og fra Oslo får frist til 31. august i år med å levere tilbud til Jernbanedirektoratet.

 • Nye detaljer om mulige svenske lyntogbaner

  Svenske lyntog. Karter viser i grove trekk de aktuelle traseene, men bare én av flere mulige stasjonsløsninger. Kilde: Trafikverket

  NYHET: Svenske politikere har fått nye detaljer å strides om etter at Trafikverket nå har levert en rapport som tar for seg ulike alternativer for høyhastighetsbaner for tog på strekningene Stockholm–Göteborg og Stockholm–Malmö. 

 • Tweets

Ansvarlig redaktør: Flemming Dahl. Mobiltelefon: 986 255 96. Epost: fda@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS