Du er her

 • Hjem

NYHETER

 • En styrkelse i kampen for fotgjengerfortauet

  Kamp om fortauet. Gert van Waeg, president i International Federation of Pedestrians, nå en alliert for foreningen La oss ta fortauene tilbake. Foto: International Federation of Pedestrians

  NYHET: Fortauet bør være prioritert for fotgjengere, ikke for syklister og elsparkesyklister, mener foreningen La oss ta fortauene tilbake, som nå skilter med å ha støtte fra internasjonalt fotgjengerhold.

 • Kystverket-mann vinner ITS-pris

  ITS-pris. Jon Leon Ervik, prisvinneren. Foto: Kystverket

  NYHET: Styret i foreningen ITS Norway, som fremmer bruk av intelligente transportsystemer, har tildelt ITS-prisen for 2020 til Jon Leon Ervik på vegne av hans avdeling for navigasjonsteknologi og losforvaltning i Kystverket.

 • Kollektivtrafikk ned – gange og sykling opp

  Redusert kollektivtrafikk. Koronatid – mange ledige seter på trikken. Foto: F. Dahl

  NYHET: Antallet kollektivreiser i hovedstadsområdet falt kraftig fra året før i koronatyngede 2020, mens omfanget av gange og sykling viste kraftig økning, bekrefter en oppsummering fra Ruter.

 • En stor biogassdrevet Posten-lastebil

  Biogassdrevet lastebil. Container-lastebilen skal kjøre på flytende biogass. Foto: Posten Norge AS

  NYHET: Posten Norge tar i bruk en biogassdrevet container-lastebil og leverer samtidig ønsker, åpenbart rettet til myndighetene, om flere fyllstasjoner og bompengefritak for biogassdrevne kjøretøyer. 

 • Klart for enda en konkurranse om persontogtrafikk

  Konkurranse om persontogkjøring. Trafikk her på Gøvikbanen, der Vy nå råder grunnen, inngår i den nye konkurransen. Foto: F. Dahl

  NYHET: Togoperatører som vil konkurrere om å få operere lokal og regional persontogtrafikk til og fra Oslo får frist til 31. august i år med å levere tilbud til Jernbanedirektoratet.

 • Nye detaljer om mulige svenske lyntogbaner

  Svenske lyntog. Karter viser i grove trekk de aktuelle traseene, men bare én av flere mulige stasjonsløsninger. Kilde: Trafikverket

  NYHET: Svenske politikere har fått nye detaljer å strides om etter at Trafikverket nå har levert en rapport som tar for seg ulike alternativer for høyhastighetsbaner for tog på strekningene Stockholm–Göteborg og Stockholm–Malmö. 

 • Bergen-utslippskutt i utakt med ambisjoner

  Reduserte utslipp i Bergen. Utslippene fra veitrafikken gikk ned i Bergen også før koronapandemien reduserte trafikken, eksempelvis her over Danmarksplass, et av de mest trafikkerte veikryssene i byen.

  NYHET: Utslippene fra veitrafikken går ned i Bergen, men ikke fort nok, ifølge den politiske ledelsen.

 • En stormskadet bro

  Hålogalandsbrua stormskadet. Hålogalandsbrua er vel to år gammel. Illustrasjon: Statens vegvesen

  NYHET: Da stormen «Frank» i slutten av januar herjet i Nord-Norge, ødela den flere av vibrasjonsdemperne på den store Hålogalandsbrua på E6 nord for Narvik, melder Statens vegvesen. 

 • Ny tredeling av veiprosjektet E18 Vestkorridoren

  E18 Vestkooridorenb, ny vri. Fremtidens vei ut fra og inn til Oslo … her et glimt av etappe 1. Illustrasjon: Klipp fra Statens vegvesen-video

  NYHET: Forklart med at prosjektet som helhet vil bli bedre, har Samferdselsdepartementet besluttet at E18 Vestkorridoren, det store og omstridte veiprosjektet vest for det sentrale Oslo, skal få en annerledes oppdeling enn hittil planlagt.

 • Netthandel løftet Posten

  Toppresultat fra Posten. Sterk vekst i netthandelen … Illustrasjonsfoto: Foto: Håvard Jørstad / Posten Norge AS

  NYHET: Posten melder om et justert driftsresultat for 2020 på 1423 millioner kroner, opp 614 millioner fra året før, og skriver at «dette er Postens beste driftsresultat noensinne.»

 • Tweets

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS