Du er her

NYHETER

 • Annerledes postpakkelevering

  Pakkebokser. Tone Wille, konsernsjefen i Posten Norge, sier at pakkeboksene skal gjøre det enkelt for kunder å hente nett-bestilte pakker. Foto: Posten Norge

  NYHET: Ved hjelp av smarttelefon og bluetooth skal folk kunne hente ut pakker fra bokser utplassert på steder der mange mennesker ferdes, melder Posten Norge.

 • Gate- og veiprosjekter i Bergen trekker i langdrag

  Bergen, gate- og veiprosjekter tar tid. Opprustningen av den travle bussgaten Olav Kyrres gate i Bergen er blitt ytterligere forsinket.

  NYHET: Store gate- og veiutbygginger i Bergen blir forsinket. For opprustningen av en sentrumsgate har Statens vegvesen gjentatte ganger meldt om utsettelser. Nå er ytterligere to prosjekter blitt forsinket.

 • Ny godstogtrafikk Oslo–Göteborg

  Fra vei til bane. CargoNet losser og laster i Göteborgs havn. Foto: Göteborgs Hamn AB

  NYHET: Den norske godstogoperatøren CargoNet tilbyr en ny forbindelse mellom Oslo og havnen i Göteborg, som har en rekke skipsforbindelser med mange havner ute i verden.

 • Dansk hjelmplikt for elsparkesyklister ut på høring

  Hjelm, elsparkesykler. Hjelmplikt aktuelt for brukere av elsparkesykler i Danmark. Foto: Transport- og Boligministeriet.

  NYHET: Spørsmålet om obligatorisk bruk av hjelm under kjøring på elsparkesykkel i Danmark sendes nå ut på offentlig høring, etter initiativ fra transportminister Benny Engelbrecht.

 • Hareides satsing på en smartere transportplan

  Annerledes NTP. Bildet bak ham sier mye om hva samferdselsminister Knut Arild Hareide, her under dagens møte med pressen, tenker seg om kommende Nasjonal transportplan (NTP). Foto: F. Dahl

  NYHET: Dramatiske kostnadsøkninger i store prosjekter, en lynrask teknologiutvikling og mye koronaskapt uvisshet om fremtidens behov og økonomi … Dette bidrar til at samferdselsminister Knut Arild Hareide ser for seg en annerledes satsing på samferdselsprosjekter enn mange hittil har tatt for tilnærmet gitt.

 • Den farlige farten

  Kampanje mot farlig fart. «For høy fart var medvirkende årsak i 4 av 10 dødsulykker i 2019», skriver Statens vegvesen. Illustrasjon: Utsnitt av kampanjebilde, Statens vegvesen

  NYHET: Ved lanseringen av en ny kampanje mot fartsovertredelser i veitrafikken anslår Statens vegvesen at 24 menneskeliv ville vært spart i fjor hvis alle alltid hadde overholdt fartsgrensene i Norge. 

 • Hydrogendrevet tog på østerrikske spor

  Hydrogendrevet tog. Hydrogentog klart for passasjertrafikk i Østerrike. Foto: Alstom

  NYHET: I en tid da hydrogen som drivstoff i mange sammenhenger er i skuddet, melder togprodusenten Alstom at et hydrogentog i de kommende par månedene skal benyttes i passasjertrafikk i Østerrike.

 • Selvkjørende tog i vente på Moskvas ringjernbane

  Automatiserte persontog. Moscow Central Ring, der automatisk kjøring forberedes. Foto: Mos.ru

  NYHET: Persontog på den 54 kilometer lange jernbanelinjen som går i ring rundt det sentrale Moskva ventes å kunne bli selvkjørende neste år, melder Railway Gazette International.

 • Utslippsfri mobilitet …

  NYHET: Den EU-arrangerte European Mobility Week, i Norge kalt Europeisk mobilitetsuke og koordinert av Statens vegvesen, ble innledet i dag og skal vare til og med kommende tirsdag.

 • Et nytt E6-landemerke i nord

  Tana bru. En ikke veldig stor bro, men ifølge Statens vegvesen kanskje en av landets vakreste. Illustrasjon: Klipp fra video signert ZENISK/Statens vegvesen

  NYHET: Trafikken er i gang over den nye Tana bru, som er blitt litt av et landemerke langs hovedåren E6 helt nordøst i Norge. 

 • Tweets

Ansvarlig redaktør: Flemming Dahl. Mobiltelefon: 986 255 96. Epost: fda@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS