Du er her

NYHETER

 • Nykomlingen heter … Flyr

  Nytt flyselskap, Flyr. De arbeider med oppbyggingen av Flyr. Fra venstre: Peer Bratlie, Madeleine Rieber Waldjac, Tonje Wikstrøm Frislid, Bjørn Erik Barman-Jenssen, Thomas Ramdahl og Eline Sophie Skogen Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen

  NYHET: To måneder etter nyheten om at et nytt norsk flyselskap var under etablering, frontet av luftfartsmannen Erik G. Braathen, kan selskapet nå skilte med et navn, Flyr.

 • «Blir gjennomført», sier Hareide om skipstunnelen

  NYHET: Mange sa det da dramatikkpregede budsjettforhandlinger var i havn for noen dager siden, og i dag sier samferdselsministeren det samme i en pressemelding, at nå er det klart for bygging av Stad skipstunnel.

 • Kjøretøy ofte involvert i jobb-dødsulykker

  Jobbrelaterte ulykker. Vekselvis store og små kjøretøy har vært involvert i mange dødsulykker på ulike arbeidsplasser. Illustrasjonsfoto: Arbeidstilsynet

  NYHET: Et eller annet slags kjøretøy var i perioden 2014–2019 involvert i rundt halvparten av jobbrelaterte dødsfall i de fire næringene bygg og anlegg, transport og lagring, jordbruk samt industri, ifølge Arbeidstilsynet.

 • Ny fartsdemper gir bedre trafikkflyt

  En annerledes fartsdemper. En ny type fartsdemper som senkes når farten er for stor.

  NYHET: En ny type fartsdemper testes ut i Bergen. En stålkasse som senkes dersom farten er for høy, gir fartssyndere en seks centimeter høy kant som møter bilen. De som holder fartsgrensen, vil ikke merke noen ting.

 • Vegvesenet skjerper satsingen på miljø og bærekraft

  Veiprosjekter, miljø, bærekraft. Mer dokumenterbar hensyntagen til veiprosjekters omgivelser ... Illustrasjon: Klipp fra Statens vegvesen-video

  NYHET: Statens vegvesen har besluttet at samtlige av etatens prosjekter med en investeringsramme på over 200 millioner kroner skal sertifiseres via det internasjonale miljøsertifiseringssystemet CEEQUAL.

 • Hybridtog klargjøres for norske jernbanespor

  Hybridtog til Midt-Norge. Med nær 113 meters lengde er de nye togsettene vel dobbelt så lange som de gamle diesel-settene. Foto: Stadler

  NYHET: Testkjøring er i gang av det første i en serie på 14 hybridtog som fra og med neste år skal settes i trafikk på Trønderbanen samt på strekningen Trondheim–Røros.

 • Statlige millioner til grønne hurtigbåter

  Grønne hurtigbåter. «Satsing på grønn skipsfart er viktig for regjeringen, fordi det kutter utslipp og skaper arbeidsplasser», sier klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn. Illustrasjonsfoto: Omni Produksjon AS

  NYHET: Seks av landets fylkeskommuner får nå samlet nær 90 millioner statlige kroner i støtte til satsing på utslippsfrie og hybride hurtigbåter, melder Miljødirektoratet.

 • Flere fjernstyrte lufthavner

  Fjernstyrte flytårn. Hasvik lufthavn sett fra fjernstyringssenteret i Bodø. Foto: Avinor Flysikring

  NYHET: Luftfartstilsynet har godkjent overføring av flytårndriften ved lufthavnene Hasvik og Berlevåg til det nylig åpnede fjernstyringssenteret i Bodø, melder Avinor, den statlige lufthavneieren og leverandøren av flysikringstjenester.

 • Mer sniking blant hordalendinger i koronatiden

  Sniking på buss og bane. Under koronaen har Skyss registrert mer sniking på Bybanen og busser.

  NYHET: Ifølge Skyss sniker langt flere på kollektivtransport under koronapandemien. Tall fra andre kvartal i 2020 viser at én av fire ikke løste billett.

 • Statlig redningsplanke for pengeslukende Rogfast

  E39 Rogfast. Et av de planlagte tunnelinnslagene til det 26 km lange tunnelsystemet Rogfast. Illustrasjon Statens vegvesen / Cowi as

  NYHET: Etter over et års usikkerhet omkring fremtiden for det rekordstore veitunnelprosjektet E39 Rogfast, går regjeringen inn for å få det gjennomført ved hjelp av en statlig redningsplanke.

 • Tweets

Ansvarlig redaktør: Flemming Dahl. Mobiltelefon: 986 255 96. Epost: fda@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS