Du er her

 • Hjem

NYHETER

 • Ikke bare applaus for en stor dansk transportplan

  Dansk infrastrukturplan. Mye motorveisatsing – vel mye asfalt, ifølge kritiske røster – inngår i den foreslåtte danske infrastrukturplanen. Illustrasjon fra planen.

  NYHET: Danmarks regjering ble ikke møtt med udelt applaus da den i går foreslo en satsing på over 160 milliarder danske kroner frem til 2035 på motorveier, jernbane og annet som skal bidra til bedre og grønnere sammenbinding av danskenes land. 

 • Vel mange biler inn til Drammen havn

  Import av nye bilder. Opphopning av nye biler i landets største bilimport-havn. Foto: Drammen havn

  NYHET: Drammen havn tjener gode penger som storhavn for bilimport til Norge, men ser nå at det på kort tid er blitt skipet inn flere biler enn havnen strengt tatt har kapasitet til å håndtere.

 • NTP sett med ulike øyne

  NTP-illustrasjon. Klipp av en illustrasjon i NTP for årene 2022–2033.

  NYHET: (oppdatert 20. mars) Natur og Ungdom, Statens vegvesen, Kystverket, Besteforeldrenes klimaaksjon, Drivkraft Norge, Norges Lastebileier-Forbund … Noen var raskt ute med egne reaksjoner på innholdet i regjeringens forslag til Nasjonal transportplan (NTP) for årene 2022–2033. 

 • 1200 milliarder i ny NTP

  Ny NTP fremlagt. Illustrasjon: Regjeringen

  NYHET: I sitt forslag til Nasjonal transportplan (NTP) 2022–2033, som ble offentliggjort klokken 12 i dag, legger regjeringen til grunn en samlet økonomisk ramme på rundt 1200 milliarder kroner over tolv år.

 • Hurtigbåt – fremfor pendlertrafikk på veien

  Kanskje el-hurtigbåt på Oslofjorden. Kanskje en hurtigbåt som denne istedenfor bil, buss … Illustrasjon: Brødrene Aa

  NYHET: Et båtrederi går sammen med en kystbyutvikler og en båtbygger inn for at pendlere omkring Oslofjorden skal velge bort veitransport til fordel for reising med elektriske hurtigbåter.

 • Fra vei til sjø og bane – ikke helt som tenkt

  Fra vei til sjø og bane. «Det har vært liten eller ingen godsoverføring fra vei til sjø siden målet ble satt», skriver Kystrederiene, Norske Havner og Norges Rederiforbund med basis i hva de finner i en ny rapport. Illustrasjonsfoto: Foto: Jill Johannessen, Samfunnsbedriftene

  NYHET: Gjennom mange år har det vært mye flagging av ambisjoner om å få godstransport over fra vei til sjø og bane, men nå foreligger enda et signal om at utviklingen ikke har gått helt som tenkt.

 • Norsk satsing på grønn luftfart

  Grønn luftfart. Deltagerne i den nye samlingen ser for seg reduserte utslipp fra luftfarten. Illustrasjonsfoto: F. Dahl

  NYHET: Flyplasseieren Avinor og tre andre norske miljøer går sammen om å opprette et innovasjons- og testsenter som skal fremme utviklingen av bærekraftig luftfart.

 • En samlet dansk sykkel-stemme

  Det danske Cykelrådet. Benny Engelbrecht, transportministeren, ser at det nye rådet kan bidra til å gjøre Danmark til «et enda bedre sykkelland.» Illustrasjonsfoto: VisitDenmark/Thomas Høyrup Christensen - Copenhagen Media Center

  NYHET: Ulike ekspertgrupper og nettverk som har talt syklismens sak i Danmark blir nå samlet i det nye Cykelrådet, melder Vejdirektoratet, som forklarer at dette skal sikre en mer målrettet fokusering på syklismen i landet.

 • Utålmodig venting på et jernbaneløft i Drammen havn

  Kobling av sjø- og jernbanetransport. Det finnes for lengst noen jernbanespor i havneområdet i Drammen, men havneledelsen ser behov for flere. Foto: Drammen havn

  NYHET: Drammen havn har fra flere år tilbake satset på jernbanetransport fra og til kaikanten, men venter nå utålmodig på å få jernbanemyndighetene med seg på bygging av flere jernbanespor i havneområdet. 

 • Det koronadrevne trafikkfallet

  Veitrafikk i koronatiden. Ned, opp, ned … Illustrasjon: Jon Opseth, Statens vegvesen, med Vegtrafikkindeksen 2020 som kilde

  NYHET: Nye tall fra Statens vegvesen viser 6,1 prosent mindre trafikk på veiene i 2020 enn i 2019, grovt forklart med reiserestriksjoner og mye bruk av hjemmekontor i koronatiden.

 • Tweets

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS