Du er her

Varsellampene blinker i Luftfartsverket

- Jeg vil kjempe med nebb og klør for at ikke Luftfartsverket skal komme i den samme situasjonen som jernbanen når det gjelder etterslep med investeringer, sier administrerende direktør i Luftfartsverket Randi Flesland.

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Av Harald Aas

I høst forlot hun NSB i protest mot at Osmund Ueland måtte forlate sjefsstolen. Kort tid etter var hun på plass som administrerende direktør i Luftfartsverket – og oppdaget at økonomien ikke var helt hva hun hadde ventet.

- Jeg oppfatter ikke økonomien i Luftfartsverket som noen krise foreløpig, men vi er inne i en negativ trend, sier Flesland til Samferdsel.

Bare noen måneder etter at hun tiltrådte stillingen legger hun fram en oversikt over nødvendige og ønskede investeringer for 4-års perioden 2002-2005. Investeringene summerer seg opp til 6,1 milliarder kroner. Den videre lesningen av infrastrukturplanen er ikke særlig lystelig. Med dagens rammebetingelser har Luftfartsverket bare mulighet for å gjennomføre investeringer for omkring 2,5 milliarder kroner i denne perioden. 70 prosent av disse investeringene er nødvendige av sikkerhetsmessige årsaker.

– Luftfartsverket er selvfinansierende og analysen viser at vi mangler over 34 milliarder kroner for å sikre oppgradering og fortsatt drift av landets 45 flyplasser på en god måte i denne perioden. Vi har med andre ord et system som er i finansiell ubalanse. Enten må sektoren gis bedre rammebetingelser, eller så må ambisjonene for flyplassnettet nedjusteres, er Flesland klare tale.

Abonner på bladet så kan du lese hele intervjuet.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS