Du er her

Nr 10 - Desember 2006

 • Krevende å gi riktig fartsinformasjon

  ISA, som hjelper føreren å holde riktig fart, vil være et effektivt virkemiddel i kampen for å redusere antall drepte og hardt skadde i trafikken. Teknologien er klar, men før dette hjelpemiddelet kan tas i bruk må det offentlige løse viktige utfordringer med hensyn til registrering og formidling av riktige fartsgrenser i sanntid.

 • Euro NCAP møter veggen

  Euro NCAP har nå krasjet biler i 10 år. Ca. 250 personbilmodeller er testet så langt, og bilindustrien har lagt seg flat: Nå bruker produsentene testen nærmest som konstruksjonsmal for sine nye biler, og ”alle” får fire eller fem stjerner. Nå har jakten startet på nye testprosedyrer som kan heve sikkerhetsnivået ytterligere.

 • Raske tog krever mye energi

  Miljøhensyn og reduserte CO2-utslipp er blant de viktigste argumentene som er lagt på bordet til fordel for høyhastighetstog mellom Norges største byer. Men er det så miljøvennlig å fyke over eller under fjord og fjell i 200-300 km/t?

 • Mer vegkapasitet i byene gir mer trafikk

  Uten restriksjoner av betydning på bilbruken, vil trafikken øke når folketallet, bilholdet, mv. øker. Det er en generell trafikkøkning som vi kan beregne. Men når vi investerer i mer vegkapasitet, vil vi i tillegg få ”nyskapt trafikk” som det ofte er svært vanskelig å definere og beregne omfanget av.
 • Rekordår for innenlands flytrafikk

  SAS kjøpte Braathens i 2001. Kapasiteten ble redusert og antall passasjerer sank til et bunnivå. Etter at Norwegian kom inn fra høsten 2002, har trafikken tatt seg opp igjen. Økt tilbud og lavere billettpriser er årsaken til dette.
 • Tweets

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS