Du er her

Nr 4 - Mai 2006

 • 9 bud for vellykket kollektivsatsing

  Tiltakspakkene for kollektivtransport har fått flere til å reise kollektivt, og for samfunnet har de vært lønnsomme. Men kontinuerlig produktutvikling og restriksjoner på privat bilbruk må til dersom kollektivtransporten skal øke ytterligere – eller klare å bevare sin markedsandel. Positive virkemidler alene er ikke nok.
 • TT-generalen takker for seg: Slå ned på aggressiviteten!

  Leif Agnar Ellevset har visjoner. Men nullvisjonen er for komplisert. Det er bedre å sette konkrete mål for trafikksikkerhet enn å snakke om visjoner. Nå takker han for seg som Trygg Trafikks frontfigur etter 27 år med følgende oppfordring: Sett trafikanten i fokus, bekjemp aggressiviteten i trafikken, bygg bedre veger der trafikken er størst.
 • Dramatisk færre personskader i Statoils fartøyvirksomhet

  Antall personskadeulykker innen Statoils fartøyvirksomhet ble redusert med 84 prosent fra 2001 til 2005. En ny sikkerhetskultur basert på medvirkning, samarbeid og gjensidig forståelse for hverandres arbeidssituasjon må tilskrives det meste av æren for dette resultatet.
 • Göteborgs Hamn AB: Har vilje og evne til å betjene Oslo

  Göteborgs Hamn AB er stor og har ambisjoner om å bli enda mye større. Havnen er spesialisert for containerhåndtering og sender nå en raskt økende andel av containerne videre med tog istedenfor bil. Göteborgs havn vil gjerne også være Øst-Norges hovedhavn.
 • Redaksjonsrådets pris for 2005

  TØI-forskerne Inger-Anne Ravlum og Claus Hedegaard Sørensen er tildelt Redaksjonsrådets pris for beste artikkel i Samferdsel i 2005.
 • Tweets

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS