Du er her

Redaksjonsrådets pris for 2005

TØI-forskerne Inger-Anne Ravlum og Claus Hedegaard Sørensen er tildelt Redaksjonsrådets pris for beste artikkel i Samferdsel i 2005.

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Redaksjonsrådets leder, Kjell Haaland, sammen med prisvinnerne, Claus Hedegaard Sørensen og Inger-Anne Ravlum. Bildene er laget av kunstneren Stig Andresen. Foto: Are Wormnes.

Prisen ble overlevert av Redaksjonsrådets leder, Kjell Haaland, og består av diplom og kunst. Prisen ble gitt for artikkelen ”Nasjonal transportplan: Politikerne har liten tillit til regnestykkene” i Samferdsel nr 8-2005.

I Redaksjonsrådets begrunnelse for tildelingen heter det:

”Artikkelen tar utgangspunkt i TØI-rapporten ”Styring, delegering og innflytelse? Om Stortingets behandling av Nasjonal transportplan 2006". Den setter et stort spørsmålstegn ved selve styringssystemet i transportpolitikken. Artikkelen dokumenterer at en høy diskonteringsrente som gjorde de fleste samferdselsinvesteringer ulønnsomme, fikk politikerne i den daværende Samferdselskomiteen til å miste tilliten til flere av etatenes virkningsberegninger. En prinsipielt meget viktig sak.”

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS