Du er her

Nr 8

 • Ny lufthavn kan gi vekst på Helgeland

  En mellomstor lufthavn i Rana til erstatning for Mo i Rana lufthavn, Røssvoll, vil gi befolkning og næringsliv på Helgeland et samferdselsmessig løft. Med direkteruter til hovedstaden vil regionen gis en betydelig vekstimpuls, viser analyser fra Handelshøgskolen i Bodø.

 • Vi utnytter reisetiden på toget

  En stor majoritet av passasjerer på tog synes at de får brukt reisetiden ombord på en god måte. Bare rundt 10 prosent synes at reisetiden er bortkastet, uansett hvilket formål reisen har. Dette viser en ny undersøkelse foretatt av TØI i samarbeid med NSB.

 • Integrert transport- og byplanlegging i Freiburg, Tyskland: Stø kurs mot bedre miljø

  Den mellomstore byen, Freiburg, i Tyskland kan dokumentere at trafikkutviklingen er snudd i en miljøvennlig retning som resultat av en kontinuerlig, helhetlig satsing gjennom mer enn 40 år.

 • Luftfarten merker krisen, sjefen i SAS Norge roper ut: Vi trenger hjelp!

  Oljeprisen hadde begynt å falle, fra et nivå som hadde gitt luftfartsfolk alvorlig hodepine. Så slo finanskrisen til som en ny trussel: Mindre penger blant folk, kjepper i hjulene for den trafikkveksten luftfarten hadde lagt opp til

 • Energi- og klimakonsekvenser av moderne transportsystemer

  Energi- og klimakonsekvensene fra ulike transportsystemer er et omdiskutert tema, både nasjonalt og internasjonalt. Til tross for dette er det gjennomført forholdsvis få studier som ser på transportsystemer i et livsløpsperspektiv. Siste systematiske gjennomgang av temaet i Norge var rapporten Persontransport – konsekvenser for energi og miljø fra Karl G. Høyer og Eli Heiberg i 1993.

 • Tweets

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS